Sirkka-Liisa Ilvonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
24.05.2021

Kesäsiirtola Lapsille ja muille kuntalaisille!

RUOSTEJÄRVEN ALUE ON HANKITTU LAPSIA VARTEN !

Ruostejärven Leirikeskuksen 10 hehtaarin alue on hankittu Forssan kauppalalle  2.9.1940. Tilalla entuudestaan sijainneet rakennukset olivat käytössä toiminnan alkuvaiheesssa. Tilalle rakennettiin uusia rakennuksia 1960-luvun alkuvuosina, Kanalarakennus on alkuperäinen rakennus, joka Salmelan tilalla oli.  Kauppalanvaltuuston pöytäkirjanotteen 17.9.1940 mukaan  10§ ”Esitettiin syyskuun 4 päivänä 1940 päivätty kauppakirja, jolla kauppalanjohtaja kauppalanhallituksen toimeksiannosta oli ostanut kauppalalle lasten kesäsiirtolaa varten tilallinen J.O.Heikkilältä tämän Tammelan pitäjän Letkun kylässä omistaman Salmela-nimisen tilan RN_o 11_5 sadankuudenkymmenen (160,000) markan kauppahinnasta.”

   Toralahden  10 hehtaarin alue

 

   Sauna  ja  uimaranta 

Kanala kunnostettava  Kanalarakennus ja pallokenttä

rakennukset

KESÄSIIRTOLAA  VOISI KÄYTTÄÄ KOULUAIKANA LEIRIKOULUNA JA

KESÄLOMIEN AIKAAN VOISI NUORISOTOIMI JÄRJESTÄÄ TELTTALEIREJÄ. 

 

Takaisin etusivulle